Iratkozzon fel hírlevelünkre

ECL nyelvvizsga a Londoni Magyar Kulturális Központban

Az ECL nyelvvizsgáról általában

Európai uniós tagállamok 1992-ben London központtal nemzetközi konzorciumot hoztak létre, amely az ERASMUS, majd a LINGUA program támogatásával azt a feladatot vállalta, hogy egységes nyelvvizsgarendszert dolgoz ki az Európai Unió tagállamainak nyelveiből. Az EU egységesítési törekvéseivel összhangban a konzorciumba tömörült tagállamok azt kívánják elérni, hogy az egyes nyelvekből letehető nyelvvizsgák mindenféle egyenértékűsítési eljárás nélkül nemzetközileg összevethetők legyenek egymással.

A European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages elnevezésből alkotott, ECL betűszóval jelölt nyelvvizsgák szakmai gondozását tagállamonként egy-egy neves egyetem, nyelviskola vállalta, amely végzi az általa képviselt nyelvből a vizsgatesztek összeállítását és a vizsgadolgozatok értékelését. A standardizálás során kidolgozott egységes elvek alapján angolból, németből, olaszból, spanyolból, magyarból, szlovákból, lengyelből, románból, bolgárból, csehből, oroszból, horvátból és szerbből tehető ECL nyelvvizsga.

A vizsga célkitűzéseiről, szerkezetéről, az egyes szintekhez tartozó követelményekről további információk találhatók az ECL központi honlapján.


A Londoni Magyar Kulturális Központ mint vizsgaközpont

A Londoni Magyar Kulturális Központ (LMKK) az ECL nyelvvizsgarendszer regionális vizsgaközpontja, ahol a vizsgázók magyar nyelvből tehetnek vizsgát. Az írásbeli és szóbeli vizsgák minden esetben az LMKK székhelyén (10 Maiden Lane, London WC2E 7NA) kerülnek megrendezésre.

14 éves kortól bárki tehet vizsgát a következő négy szinten: A2 szint (kezdő), B1 szint (alapfok), B2 szint (középfok), C1 szint (felsőfok)


Vizsgák dátuma és jelentkezési határidők 2020-ban

ECL logó HCC-vel jó


Nyári vizsgaidőszak:

Június 19.: írásbeli A2, B1, C1 szint
Június 20.: írásbeli B2 szint + szóbeli vizsgák minden szinten
Jelentkezési határidő: 2020. május 21.


További nyelvvizsgahelyekért keresse fel az ECL honlapját.

 

Jelentkezés és további információk

A vizsgára elektronikus úton az ECL weboldalán keresztül lehet jelentkezni erre a linkre kattintva.

A vizsgadíjjal, annak befizetési módjával és a szóbeli vizsga pontos időpontjával kapcsolatban az LMKK oktatási referense ad bővebb tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  vagy +44 (0) 207 240 8448.

ESEMÉNYNAPTÁR


2020
19
Szeptember
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események