Iratkozzon fel hírlevelünkre

ECL nyelvvizsga a Londoni Magyar Kulturális Központban

Az ECL nyelvvizsgáról általában

Európai uniós tagállamok 1992-ben London központtal nemzetközi konzorciumot hoztak létre, amely az ERASMUS, majd a LINGUA program támogatásával azt a feladatot vállalta, hogy egységes nyelvvizsgarendszert dolgoz ki az Európai Unió tagállamainak nyelveiből. Az EU egységesítési törekvéseivel összhangban a konzorciumba tömörült tagállamok azt kívánják elérni, hogy az egyes nyelvekből letehető nyelvvizsgák mindenféle egyenértékűsítési eljárás nélkül nemzetközileg összevethetők legyenek egymással.

A European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages elnevezésből alkotott, ECL betűszóval jelölt nyelvvizsgák szakmai gondozását tagállamonként egy-egy neves egyetem, nyelviskola vállalta, amely végzi az általa képviselt nyelvből a vizsgatesztek összeállítását és a vizsgadolgozatok értékelését. A standardizálás során kidolgozott egységes elvek alapján angolból, németből, olaszból, spanyolból, magyarból, szlovákból, lengyelből, románból, bolgárból, csehből, oroszból, horvátból és szerbből tehető ECL nyelvvizsga.

A vizsga célkitűzéseiről, szerkezetéről, az egyes szintekhez tartozó követelményekről további információk találhatók az ECL központi honlapján.

A Londoni Magyar Kulturális Központ mint vizsgaközpont

A Londoni Magyar Kulturális Központ (LMKK) az ECL nyelvvizsgarendszer regionális vizsgaközpontja, ahol a vizsgázók magyar és angol nyelvből tehetnek vizsgát. Az írásbeli és szóbeli vizsgák minden esetben az LMKK székhelyén (10 Maiden Lane, London WC2E 7NA) kerülnek megrendezésre.

14 éves kortól bárki tehet vizsgát a következő négy szinten: A2 szint (kezdő), B1 szint (alapfok), B2 szint (középfok), C1 szint (felsőfok)

ECL logó HCC-vel jóVizsgák dátuma és jelentkezési határidők 2018-ban


A vizsgáztatás az LMKK-ban átmenetileg szünetel. További nyelvvizsgahelyekért keresse fel az ECL honlapját.

Jelentkezés és további információk

A vizsgára elektronikus úton az ECL weboldalán keresztül lehet jelentkezni erre a linkre kattintva.

A vizsgadíjjal, annak befizetési módjával és a szóbeli vizsga időpontjával kapcsolatban Tornyosi Nóra, az LMKK oktatási referense ad bővebb tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  vagy +44 (0) 207 240 8448.

Nagy-Britanniában tett angol nyelvvizsga magyarországi akkreditációja

Amennyiben a nyelvvizsgára Magyarországon hivatalos célból van szükség (pl. diploma átvételéhez, felsőoktatásban való továbbtanuláshoz ...stb.), és a vizsga helyszíne az Egyesült Királyságban van, ebben az esetben kiegészítő vizsga nélküli honosítással szerezhető meg az akkreditált bizonyítvány. Az akkreditációról bővebb információt az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ nyújt.

ESEMÉNYNAPTÁR


2018
18
Február
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események