Iratkozzon fel hírlevelünkre

TRIANON 100 - A Nemzeti Összetartozás Éve

Online rendezvénysorozat

2020. jún. 4.

 

trianon plakat

 

 

 

TRIANON 100

 

A Londoni Magyar Kulturális Központ tematikus napot tart a Nemzeti Összetartozás Éve és a trianoni békeszerződés 100. évfordulójának alkalmából. Online felületeinken tartott programokkal tisztelgünk az egy évszázada történt események előtt és ünnepeljük a magyarság összetartását. Bemutatjuk az Első Világháborús Centenáriumi Emlékezetbizottság összetartozásról szóló imázsfilmjeit, valamint közvetítjük Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke és John O'Sullivan, Margaret Thatcher volt beszédírója történelmi beszélgetését, így betekintlst nyerhetünk az események brit nézőpontból való értelmezésébe is. A Nemzeti Filmintézet hozzájárulásával az Anyám és más futóbolondok a családból c. 2015-ös című film zárja a megemlékezésekkel teli napot.

Bővebb információért látogasson el Facebook oldalunkra.

 

 

Pályázat: A magyar kultúráért-díj 2020

Pályázati kiírás

2020. jún. 4. - júl. 31.

 

 

 

PÁLYÁZAT

A Magyar Kultúráért az Egyesült Királyságban Díjra

2020 június 4.

 

Június 4., a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Londoni Magyar Kulturális Központ ismét meghirdeti A Magyar Kultúráért az Egyesült Királyságban Díjat az Egyesült Királyságban működő, non-profit magyar kulturális és/vagy oktatási szervezetek számára. A díj célja, hogy támogassa a magyar diaszpóra kulturális identitását erősítő tevékenységét. A díjra azok a magyar szervezetek pályázhatnak, amelyek a magyar kultúra és nyelv ápolásáért, fenntartásáért végeznek kiemelkedő szintű munkát az egyesült királyságbeli magyar közösségekben. A pályázatokat a Londoni Magyar Kulturális Központ 2020.július 31-ig várja a pályázati kiírásnak megfelelő magyar szervezetektől.

A pályázat idei témája a Nemzeti Összetartozás, tekintettel arra, hogy magyar közösségek idén ünneplik világszerte a Nemzeti Összetartozás Évét. A pénzjutalom idén olyan kulturális projektek megvalósítására használható fel, amelyek hidat képeznek az egyesült királyságbéli és a kárpát-medencei magyarság között, bemutatva meglévő hagyományokat, esetleg újakat teremtve, és erősítik a magyar-magyar nemzeti összetartozást. A pályázat anyagának tartalmaznia kell a pályázó szervezet 2019-ben és 2020-ban végzett fontosabb tevékenységét, eredményeit, valamint a következő 12 hónapban tervezettprogramjait. A pályázat magyar nyelven, narratív formában, maximum 5 oldal terjedelm legyen, amelyhez fényképes illusztráció is csatolható. A pályázatnak emellett tartalmaznia kell a kitöltött adatlapot, amely az intézet honlapjáról letölthető.

A Magyar Kultúráért az Egyesült Királyságban Díj nyertese £1000 pénzjutalomban és oklevélben részesül. A nyertest 2020. augusztus 20-án hirdeti ki a Londoni Magyar Kulturális Központ. A nyertes a megvalósult projektről fényképes beszámolót köteles benyújtani a LMKK részére a pénzjutalom átadását követő egy éven belül. 

A pályázat beküldhető postán (cím: Hungarian Cultural Centre, 10 Maiden Lane, Covent Garden, London, WC2E 7NA) vagy e-mailben az  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre. E-mailben történő megküldés esetén kérjük, hogy az adatlapot aláírással együtt szkennelve csatolják a pályázathoz.

Pályázati határidő: 2020. július 31. éjfél (postai beküldés esetén a postai bélyegző legkésőbbi dátuma)

Bővebb információ:

Londoni Magyar Kulturális Központ

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Maurer Dóra Kiállítása

2019. augusztus 5-2020. július 5.

Tate Modern

Bankside, London SE1 9TG

Bővebben...

ESEMÉNYNAPTÁR


2020
7
Július
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események