Iratkozzon fel hírlevelünkre

Rólunk

A Balassi Intézet a határon túli magyar kultúra magyarországi és az egyetemes magyar kultúra külföldi bemutatásáért felel. Az egységes és egyetemes magyar kultúrát terjeszti és népszerűsíti a nagyvilágban, úgy hogy ezzel párhuzamosan segíti a külföldön vagy határon kívül létező magyar hagyományok és kultúra megismertetését Magyarországon. A Balassi Intézet 2016 január 1-től a Külgazdasági és Külügyminisztérium részeként, sajátos jellegű szakmai irányító központként működik, akárcsak a német Goethe Institut, vagy az angol British Council. Egyedisége tevékenységének tartalmában, működési területében illetve eszközrendszerében fejeződik ki.

A Balassi Intézet Magyarország kulturális diplomáciájának alakításában és céljainak megvalósításában kap kiemelt szerepet. Magyarország kulturális politikájának egyik fő célkitűzése a modernizáció, a versenyképesség fejlesztése. Vonatkozik ez a kultúrára, a kulturális infrastruktúrára is.

A magyar kultúra sokszínűségét hangsúlyozva, a Londoni Magyar Kulturális Központ mint a Balassi Intézet egyik külföldön működő magyar kulturális intézete olyan programokat rendez és támogat, amelyek reflektorfénybe helyezik a magyar kortárs és klasszikus művészetet. Az intézet arra törekszik, hogy felkeltse a művészetkedvelő brit közönség figyelmét a folyamatosan újuló, ám ugyanakkor hagyományőrző magyar kultúra iránt, és ösztönözze a magyarok és a britek, valamint más nemzetek közötti együttműködést. 

A Londoni Magyar Kulturális Központ egyben fontos szerepet igyekszik betölteni a Nagy-Britanniában élő magyar közösségek életében is a Londoni Magyar Nagykövetséggel szoros együttműködésben.

A Londoni Magyar Kulturális Központ 1999 óta működik jelenlegi formájában és helyszínén a 10 Maiden Lane, Covent Garden, London cím alatt. Székhelyünk a Strand-en lévő nagyhírű Vaudeville Színház épületének a Maiden Lane-re néző része. Rendezvényeinket a színház egykori igazgatói termében, a ma Liszt Room nevet viselő teremben tartjuk. Adminisztratív munkánk is itt zajlik a nagyteremhez kapcsolódó két irodahelyiségben.

A Londoni Magyar Kulturális Központ Facebook oldala mindig a legfrissebb információkat tartalmazza saját rendezvényeinkről, ahol a programokra egy kattintással be lehet jelentkezni. Továbbá színes, érdekes linkek és fotók tájékoztatják a LIKE-olóinkat más nagy-britanniai szervezetek magyar kulturális programjairól, valamint magyarországi kulturális érdekességekről, aktualitásokról. Megtalálhatól még itt a rendezvényeinkről készült fotóalbumok is.

Facebook oldalunk: http://www.facebook.com/hcclondon
Instagramunkhttps://www.instagram.com/hungarian_culture_uk/
Twitterünk: @HCCLondon

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2020
26
Október
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események